Stroj na kopčekovú zmrzlinu

Stroje na kopčekovú zmrzlinu sú vhodné na prípravu tradičnej, remeselne vyrábanej sladkej pochúťky. Po pridaní tých správnych ingrediencií namiešajú zmrzlinový krém a schladia ho na správnu teplotu.

Miešanie v chladiacom valci strojov býva uložené vertikálne. Je tvorené oceľovými lopatkami s gumovým zakončením, aby sa rýchlo neopotrebúvali. Hotová zmrzlina sa dávkuje do vaničiek, odkiaľ sa kopčekovou naberačkou naberá do kornútkov.

Aký stroj na kopčekovú zmrzlinu si vybrať?

Ak sa chystáte otvoriť si malú cukráreň, zvoľte výrobník zmrzliny s menšou kapacitou. Stroj s kapacitou 5 až 10 kg za hodinu bez problémov zvládne niekoľko príchutí a vyrobí vynikajúcu zmrzlinu. Stredne veľké stroje vyrábajú 25 – 35 kg zmrzliny za hodinu.

Stroje pre najnáročnejších zmrzlinárov a veľké podniky s hromadou zákazníkov dokážu vyprodukovať 60 až 100 kg zmrzliny za hodinu. Zmrzlinu pri výrobe zároveň pasterizujú.

Pri príprave viacerých príchutí môže takýto stroj súčasne mraziť prvú zmes a pasterizovať druhú. Okrem toho zvládne aj výrobu sorbetov, ľadovej triešťte a iných studených a sladkých dobrôt. S takýmto strojom sa vôbec nemusíte obávať znehodnotenia zmrzliny kvasinkami. Vďaka pasterizácii a okamžitému schladeniu je zabezpečená maximálna hygiena.